Beans up de wetenschap

Eiwitwinning en procestechnologie

De veldboon is een duurzame bron van eiwitten, zetmeel en vezel, welke gebruikt kunnen worden als ingrediĆ«nt in diverse voedingsmiddelen, waaronder vegetarische en veganistische producten.  Het eiwit uit veldbonen kan op twee manieren gewonnen worden: via een droge of een natte fractionering. Hierbij kan een eiwitconcentraat (65% eiwit) of een eiwitisolaat (90% eiwit) gecreĆ«erd worden. Vezels en zetmelen blijven dan over.

Bean upinnovations & research

Beanthere

Bean teams

De wereld van de Veldboon believers is aan het groeien. Zo zie je steeds meer Faba-velden, worden producenten enthousiast en vinden nieuwe producten de weg naar de consument. Maar, we staan nog aan het begin van een enorme ontwikkeling. Het Bean me up! - team is al ruim twee jaar betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en ondersteuning van diverse bedrijven in de gehele keten. De veldboon van grond tot mond.