Bean me up!

bean you up?

Ons doel is om de consumptie van veldbonen te bevorderen door middel van regionale teelt en de ontwikkeling van heerlijke en betaalbare veldbonenproducten. Deze pagina biedt uitgebreide informatie over dit onderwerp, en we delen graag wat we hebben geleerd. Als je geïnteresseerd bent om zelf aan de slag te gaan en specifieke vragen hebt, staan we klaar om je te helpen. We kunnen een team van veldbonenexperts uit het bedrijfsleven, telers, onderzoekers en studenten van het hoger en middelbaar beroepsonderwijs samenstellen om hun expertise te delen.

Bean me up

De wereld zal er beter uitzien met meer veldbonen. Waarom? Veldbonen zitten tjokvol eiwitten. De Faba boon (zo worden ze ook wel genoemd) is een zeer gunstig gewas voor lokale telers. De Faba boon heeft zeer weinig water nodig, slaat stikstof in de bodem op, is goed voor flora én fauna, is 100% plantbased en toepasbaar in waanzinnig veel verschillende en lekkere producten.

Maar waarom gebruikt iedereen dan nog steeds die foute sojaboon? Genetisch vervormd, vaak onverantwoord geteeld, zwaar gesubsidieerd en over duizenden kilometers verscheept.

Wij van Bean me up! snappen daar ook niets van. De reden is vaak 'geld'! Dat kan en moet anders. Wij supporten iedereen in de korte keten die net zo in de veldboon gelooft als wij. Wil je meedoen? Dat kan! Wij stellen dan een studieteam voor je samen. Onder supervisie van professionals in de hele keten geven wij samen jouw product een boost met die magische Faba boon.

Lees hier het stripboek
Teelt en verdienmodel

Onderzoek naar de beste teeltwijze

Eiwitwinning en procestechnologie

Van ruwe boon tot diverse fracties

Applicatie in lekkere voeding

De veldboon als ingrediënt in diverse voedingsmiddelen

Bean there!

De wereld van de Veldboon believers is aan het groeien. Zo zie je steeds meer Faba-velden, worden producenten enthousiast en vinden nieuwe producten de weg naar de consument. Maar, we staan nog aan het begin van een enorme ontwikkeling. Het Bean me up!- team is al ruim twee jaar betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en ondersteuning van diverse bedrijven in de gehele keten. De veldboon van grond tot mond.

Wij hebben al veel gezien, gedaan en geleerd. Onze manier van involvement in het onderwijs, de begeleiding van en door wetenschappers en experts in het bedrijfsleven hebben mooie resultaten opgeleverd. Stappen waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. Of het nu gaat over teeltoptimalisatie, kennis over eiwittransities, productinnovaties, of consumenten gedrag? Benieuwd naar verhalen, ontdekkingen, kansen en onderzoek naar de veldboon? Volg onze teams op bmup.nl

Bean me upnews!

Beanthere

samenwerkingen

In het project Bean me up! wordt een korte keten productie van plantaardig eiwit ontwikkeld op basis van de faba boon (Vicia faba). Bean me up! is een REACT-EU programma van Kansen voor West, waarin kennisinstellingen als Hogeschool Inholland, Vonk en Amsterdam Green Campus (UvA) samenwerken met Mkb bedrijven in Noord-Holland en omstreken.