Door middel van een podcast in gesprek over de veldboon als duurzaam alternatief voor soja

Naast de gezondheidsproblemen zijn er ook andere uitdagingen op het gebied van voeding, zoals voedselverspilling, transport, verlies van biodiversiteit en dierenwelzijn. In de podcast wordt er dieper op deze onderwerpen en uitdagingen ingegaan.

In deze podcastaflevering vertelt Feike van der Leij, lector Health & Food bij Inholland, over een veelbelovende ontwikkeling in de overgang van dierlijke naar plantaardige eiwitten: de veldboon. Samen met food-ondernemer Roland Tabor legt hij uit waarom de veldboon helpt bij het gezond houden van mens en aarde.

Luister hier naar de podcast

Bean in products

Afbeelding van Inholland

bean you up?

Wij supporten iedereen in de korte keten die net zo in de veldboon gelooft als wij. Wil je meedoen? Dat kan! Wij stellen dan een studieteam voor je samen. Onder supervisie van professionals it de hele keten geven wij samen, jouw product een boost met die magische Faba boon.

Relevante artikelen